Technologie výroby ochucených ciderů – Bc. Jana Jarešová
Bc. Jana Jarešová
Diplomová práce
Technologie výroby ochucených ciderů
The Technology of Flavoured Ciders Production
Anotace:
Tato práce se zabývá technologií výroby ciderů, ochucených ciderů a především ledových ciderů založených na kryokoncentraci. Vyrobeny byly tři druhy cideru: klasický cider – fermentací jablečné šťávy, cider inspirovaný Quebeckým „cidre de glance“ ledovým ciderem – metodou kryokoncentrace a cider vymražený zpětně tzv. „applejack“ – vyrobený z části klasického cideru pomocí následné kryokoncentrace. …víceAbstract:
The thesis describes the technology of cider making and also making flavoured ciders and ice ciders made by cryoconcentration. Three kinds types of cider were made: classical cider – by fermenting apple juice, cider inspired by Quebeck’s ice cider „cidere de glance“ - by using method of cryoconcentration and cider cryoconcentrated after fermentation „applejack.“ First year was used an apple juice from …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Vliv technologie zpracováni na senzorickou jakost chmelových výhonků
Natálie Komárková -
Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin
Monika Dohnalová -
Analýza faktorů rozhodovacího procesu zákazníků ovlivňující marketingovou komunikační strategii prodejců potravin
Lukáš Novák -
Analýza procesů v rámci systému bezpečnosti potravin ve společnosti Hotel Rezident
Petr Zita -
Proces nutričnej starostlivosti pri astme
Nina Remeňová -
Neo-Victorianism in John Irving's <I>Cider House Rules</I>
Nikola Havlová -
On the Issue of Abortions in John Irving's The Cider House Rules in the Context of American Society
Veronika Soldánová