Nové a staronové obiloviny pro potravinářské využití – Klára Kramosilová
Klára Kramosilová
Bachelor's thesis
Nové a staronové obiloviny pro potravinářské využití
New and old cereals for food use
Abstract:
Obiloviny představují základní složku potravy pro celou populaci. Díky své nutriční hodnotě a schopnosti efektivně uspokojovat energetické potřeby lidského organismu hrají důležitou roli v potravinářském průmyslu. V současné době narůstá zájem o využití tradičních, ale rovněž nově vyšlechtěných druhů obilovin, což reflektuje snahu o diverzifikaci potravin a zvýšení jejich nutriční hodnoty. Moderní …moreAbstract:
Cereals are an essential component of the diet for the entire population. Due to their nutritional value and ability to effectively meet the energy needs of the human body, they play an important role in the food industry. At present, there is a growing interest in the use of traditional, but also newly bred types of cereals, which reflects the effort to diversify foods and increase their nutritional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 28. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
- Reader: Annemarie Hamplová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRAMOSILOVÁ, Klára. \textit{Nové a~staronové obiloviny pro potravinářské využití}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/dwzgn1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Pšenice s barevným zrnem jako bohatý zdroj anthokyanů v lidské výživě
Michal Brnka -
Pšenice s barevným zrnem - obsahové látky
Patrik Kosztolányi -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Vliv hnojení na obsah karotenoidů v pšenicích s barevným zrnem
Adam Kos -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Vliv skladování na obsah karotenoidů v zrnech pšenice s barevným endospermem a aleuronem
Adam Kos
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights