Faktory ovlivňující kvalitu vína – Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Lenka NÁDVORNÍKOVÁ
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující kvalitu vína
The factors influencing the quality of wine
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení {--} jsou popsány jednotlivé posuzované …víceAbstract:
This bachelor thesis is dealing with factors that affects the quality of wine. In first chapter there is briefly described the history of viticulture in our country and, subsequently, there are mentioned vine-yard areas and subareas in Czech Republic. Thenceforward there is a description of chemical compounds in grapes and technology of red and white wine production. There is also clarified a term …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12776
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NÁDVORNÍKOVÁ, Lenka. Faktory ovlivňující kvalitu vína. Uherské Hradiště, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá -
Hodnocení kvality vín
Alexandra Bolková -
Ekonomické hodnocení procesu výroby vína ve vinařském podniku
Ivana Pospíšilová -
Hodnocení moštových PIWI odrůd pro výrobu červených vín
Lenka Halmová -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Výroba vín v kvevri
Josef Licek -
Porovnání českých a gruzínských vín vyráběných v hliněných amforách
Magdaléna Šaňková -
Složení, nemoci a analýza vína, literární rešerše
Jana Hložková