Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína – Jiří Deml, dipl. ek.
Jiří Deml, dipl. ek.
Bachelor's thesis
Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína
Yeast impact on sensory and chemical composition of final wine.
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vín. Literární část popisuje „cestu“ kvasinky tzn. zabývá se ekosystémem kvasinek, jejich výskytem na vinici a ve vinařství, faktory ovlivňující jejich diversitu a zdroje diversity. Zamýšlí se nad konceptem terroir a jeho kontroverzí. Dále se věnuje dělení kvasinek v enologii a svou enologickou …moreAbstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the impact of yeast choice by winemaker on final chemical and sensory parameters of wine. The literature review describes the yeast „path“ e.g. yeast ecosystem, origin of yeast on vineyard and in wine cellar, factors impacting their diversity and source of diversity. Includes thoughts of concept terroir and its controversy. Further on it pays attention …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Tomáš Kopta, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití nesaccharomycetních kvasinek v technologii vín
Tereza Hlaváčková -
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Selekce kmene Saccharomyces cerevisiae pro výrobu beta-glukanu v provozním měřítku
Lukáš Fidrich -
Využití různých metod izolace DNA baktérií mléčného kvašení v molekulárně biologických metodách
Eva Chvalkovská -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
Metody detekce antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení
Petra Vránová