Jiří Deml, dipl. ek.

Bachelor's thesis

Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína

Yeast impact on sensory and chemical composition of final wine.
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vín. Literární část popisuje „cestu“ kvasinky tzn. zabývá se ekosystémem kvasinek, jejich výskytem na vinici a ve vinařství, faktory ovlivňující jejich diversitu a zdroje diversity. Zamýšlí se nad konceptem terroir a jeho kontroverzí. Dále se věnuje dělení kvasinek v enologii a svou enologickou …more
Abstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the impact of yeast choice by winemaker on final chemical and sensory parameters of wine. The literature review describes the yeast „path“ e.g. yeast ecosystem, origin of yeast on vineyard and in wine cellar, factors impacting their diversity and source of diversity. Includes thoughts of concept terroir and its controversy. Further on it pays attention …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Tomáš Kopta, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta