Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína – Jiří Deml, dipl. ek.
Jiří Deml, dipl. ek.
Bachelor's thesis
Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína
Yeast impact on sensory and chemical composition of final wine.
Anotácia:
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vín. Literární část popisuje „cestu“ kvasinky tzn. zabývá se ekosystémem kvasinek, jejich výskytem na vinici a ve vinařství, faktory ovlivňující jejich diversitu a zdroje diversity. Zamýšlí se nad konceptem terroir a jeho kontroverzí. Dále se věnuje dělení kvasinek v enologii a svou enologickou …viacAbstract:
The purpose of this Bachelor thesis is to discuss the impact of yeast choice by winemaker on final chemical and sensory parameters of wine. The literature review describes the yeast „path“ e.g. yeast ecosystem, origin of yeast on vineyard and in wine cellar, factors impacting their diversity and source of diversity. Includes thoughts of concept terroir and its controversy. Further on it pays attention …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Tomáš Kopta, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití nesaccharomycetních kvasinek v technologii vín
Tereza Hlaváčková -
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Selekce kmene Saccharomyces cerevisiae pro výrobu beta-glukanu v provozním měřítku
Lukáš Fidrich -
Využití různých metod izolace DNA baktérií mléčného kvašení v molekulárně biologických metodách
Eva Chvalkovská -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na jakost vína
Jan Koubek -
Metody detekce antimikrobiálních vlastností bakterií mléčného kvašení
Petra Vránová