Bc. Silvie VALOUŠKOVÁ

Diplomová práce

Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy

Sea and land algae as a significant source of consequence component in human diet
Anotace:
Řasy díky svému nutričnímu složení a především, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů vystupují jako potencionální a alternativní zdroj ve výživě člověka. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin u sladkovodních a mořských řas. Současně byla změřena sušina, dusík a chlorofyl. Stanovení aminokyselin je založeno na hydrolýze a následné chromatografii.
Abstract:
Algae owing to their nutritional composition and primarily owing to high content of proteins, minerals and vitamins act as potential and alternative source of human nutrition. This diploma thesis is based on determination of amino acids in freshwater algae and seaweed. Dry basis, nitrogen and chlorophyll were gauged simultaneously. Determination of amino acids is based on hydrolysis and consequent …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 8. 2008
Zveřejnit od: 5. 8. 2008
Identifikátor: 5217

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Ladislava Mišurcová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VALOUŠKOVÁ, Silvie. Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 05. 08. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 5. 8. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma