Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami – Ing. Jana HOLUBOVÁ
Ing. Jana HOLUBOVÁ
Diplomová práce
Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami
Analysis of selected substances from Pleurotus ostreatus using chromatographic methods
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je změřena na charakterizaci houby Pleurotus ostreatus z botanického i chemického hlediska. Důraz je kladen na její významné obsahové látky, na jejich vlastnosti a to jak z chemického, tak farmakologického aspektu. Praktická část naplňuje cíl diplomové práce, kterým bylo pomocí chromatografických metod analyzovat vybrané skupiny látek houby Pleurotus ostreatus. Analýza …víceAbstract:
The theoretical part of the dissertation is focused on characterization of mushroom Pleurotus ostreatus from both botanical and chemical point of view. Emphasis is laid on the important substances contained in it and its properties with consideration of both chemical and pharmacological aspects. The aim of the whole dissertation is the practical part; it consists in analysing suitable groups of mushroom …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12493
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: Ing. Pavel Valášek, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOLUBOVÁ, Jana. Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium pěstebních podmínek nového křížence z rodu Pleurotus nazvaného Black pearl
Leonardo Carlos Astol Centena -
Oyster mushroom Pleurotus ostreatus as the source of medicinal polysaccharides
Ekaterina Baeva -
Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků
Jana Mrázková -
Izolace a analýza polysacharidů z plodnic perspektivních kmenů hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus)
Ekaterina Lavrova -
Může hlíva ústřičná ovlivnit toxicitu průsakových vod?
Tereza Ciencialová -
Vláknina v prevenci chorob: Příjem u dospívajících a dospělých
Tereza HORBANIUCOVÁ -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Vláknina a její konzumace na nemocničním lůžku
Ivana KŘÍŽKOVÁ