Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami – Ing. Jana HOLUBOVÁ
Ing. Jana HOLUBOVÁ
Master's thesis
Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami
Analysis of selected substances from Pleurotus ostreatus using chromatographic methods
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce je změřena na charakterizaci houby Pleurotus ostreatus z botanického i chemického hlediska. Důraz je kladen na její významné obsahové látky, na jejich vlastnosti a to jak z chemického, tak farmakologického aspektu. Praktická část naplňuje cíl diplomové práce, kterým bylo pomocí chromatografických metod analyzovat vybrané skupiny látek houby Pleurotus ostreatus. Analýza …viacAbstract:
The theoretical part of the dissertation is focused on characterization of mushroom Pleurotus ostreatus from both botanical and chemical point of view. Emphasis is laid on the important substances contained in it and its properties with consideration of both chemical and pharmacological aspects. The aim of the whole dissertation is the practical part; it consists in analysing suitable groups of mushroom …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zverejniť od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12493
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOLUBOVÁ, Jana. Analýza vybraných látek z houby Pleurotus ostreatus chromatografickými metodami. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Příjem selenu a zinku hlívou ústřičnou (Pleurotus ostreatus) kultivovanou na různých substrátech s cílem využití plodnic hub jako doplňků stravy
Anna Panina -
Vztah mikroorganismů v substrátu k myceliu hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a konkurenční houbě Trichoderma pleurotum
Lenka Zadrobilová -
Studium pěstebních podmínek nového křížence z rodu Pleurotus nazvaného Black pearl
Leonardo Carlos Astol Centena -
Oyster mushroom Pleurotus ostreatus as the source of medicinal polysaccharides
Ekaterina Baeva -
Vliv podmínek prostředí na vztah kultury hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus), Trichoderma pleuroti a mikrobiota v substrátu
Lucie Wiesnerová -
Vztah hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a klanolístky obecné (Schizophyllum commune) během kolonizace substrátů jabloňové a slivoňové štěpky
Daniel Adamčík -
Sledování vlivu aplikace hlívy ústřičné Pleurotus ostreatus na vybrané vlastnosti masných výrobků
Jana Mrázková -
Ošetření substrátu pro pěstování hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) vybranými bakteriemi
Eva Balíková