Erika Tadevosjanová

Bakalářská práce

The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea

Abstract:
Caffeine is a chemical compound obtained through extraction processes of plants or synthesis of urea and uric acid. Caffeine is one of the most consumed drugs in the world, with its presence in plants such as Coffea arabica and Coffea canephora, Camellia sinensis, Paullinia cupana, Ilex paraguariensis, Theobroma cacao, and Cola acuminata. Caffeine’s most significant role is as an adenosine receptor …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
  • Oponent: Ingrid Faltová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta tropického zemědělství

Bakalářský studijní program:
Tropické zemědělství

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses dyug0t dyug0t/2
19. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.