The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea – Erika Tadevosjanová
Erika Tadevosjanová
Bachelor's thesis
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Abstract:
Caffeine is a chemical compound obtained through extraction processes of plants or synthesis of urea and uric acid. Caffeine is one of the most consumed drugs in the world, with its presence in plants such as Coffea arabica and Coffea canephora, Camellia sinensis, Paullinia cupana, Ilex paraguariensis, Theobroma cacao, and Cola acuminata. Caffeine’s most significant role is as an adenosine receptor …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Ingrid Faltová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TADEVOSJANOVÁ, Erika. \textit{The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Tropical AgriSciences. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dyug0t/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesBachelor programme:
Tropical Agriculture
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva