The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea – Erika Tadevosjanová
Erika Tadevosjanová
Bakalářská práce
The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea
Abstract:
Caffeine is a chemical compound obtained through extraction processes of plants or synthesis of urea and uric acid. Caffeine is one of the most consumed drugs in the world, with its presence in plants such as Coffea arabica and Coffea canephora, Camellia sinensis, Paullinia cupana, Ilex paraguariensis, Theobroma cacao, and Cola acuminata. Caffeine’s most significant role is as an adenosine receptor …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Ingrid Faltová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TADEVOSJANOVÁ, Erika. \textit{The effect of processing and preparation on the caffeine content in coffee and tea}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dyug0t/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program:
Tropické zemědělství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva