Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách. – Kristýna Hvězdová
Kristýna Hvězdová
Bakalářská práce
Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách.
Occurrence and signifikace of phenolic compounds in foodstuff
Anotace:
Bakalářskou práci jsem vypracovala v letech 2015/2016 na Mendelově univerzitě v Brně na Zahradnické fakultě na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů. Práce obsahuje rozdělení a definování fenolových sloučenin v potravinách a charakteristiku vzniklých chemických reakcí fenolových sloučenin v potravinách. Ve vlastním komentáři je popsáno kvalitativní i kvantitativní zastoupení fenolových …víceAbstract:
This Bachelor thesis I wrote in the years 2015/2016 at Mendel University in Brno Faculty of Horticulture at Department of Post-Harvest Technology of Horticulture Products. The work contains division and definition of phenolic compounds in foodstuff and their characteristics chemical reaction of phenolic compounds. Qualitative and quantitative agency phenolic compounds in chosen foodstuff, resveratrol …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Baránek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Majoritní fenolové sloučeniny v listech jakonu
Kristina Heřmanová -
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Monika Ehrenbergerová -
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Alžběta Maryšková -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová -
Perfluorinated Compounds in Environmental Matrices
Pavlína Karásková -
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Monika Ehrenbergerová -
Srovnání obsahu anthokyanových barviv ve vybraných odrůdách bezu černého a vinných hroznů
Eliška Becková
Název
Vložil
Vloženo
Práva