Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách. – Kristýna Hvězdová
Kristýna Hvězdová
Bachelor's thesis
Výskyt a význam fenolových sloučenin v potravinách.
Occurrence and signifikace of phenolic compounds in foodstuff
Abstract:
Bakalářskou práci jsem vypracovala v letech 2015/2016 na Mendelově univerzitě v Brně na Zahradnické fakultě na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů. Práce obsahuje rozdělení a definování fenolových sloučenin v potravinách a charakteristiku vzniklých chemických reakcí fenolových sloučenin v potravinách. Ve vlastním komentáři je popsáno kvalitativní i kvantitativní zastoupení fenolových …moreAbstract:
This Bachelor thesis I wrote in the years 2015/2016 at Mendel University in Brno Faculty of Horticulture at Department of Post-Harvest Technology of Horticulture Products. The work contains division and definition of phenolic compounds in foodstuff and their characteristics chemical reaction of phenolic compounds. Qualitative and quantitative agency phenolic compounds in chosen foodstuff, resveratrol …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Reader: Miroslav Baránek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Majoritní fenolové sloučeniny v listech jakonu
Kristina Heřmanová -
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Monika Ehrenbergerová -
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Alžběta Maryšková -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová -
Perfluorinated Compounds in Environmental Matrices
Pavlína Karásková -
Fenolové sloučeniny a jejich vliv na lidské zdraví
Monika Ehrenbergerová -
Srovnání obsahu anthokyanových barviv ve vybraných odrůdách bezu černého a vinných hroznů
Eliška Becková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights