Kateřina Pecková
Bakalářská práce
Chuťové látky máku a sezamu
Poppy and Sesame Flavors
Anotace:
Mák setý (Papaver somniferum L.) je kulturní plodina pěstovaná již tisíce let. Na základně užitkovosti se odrůdy dělí na dvě skupiny - potravinářské, které se využívají ke konzumním účelům, a pak průmyslové, které jsou pro výskyt alkaloidů a opia vhodné na použití ve farmaceutickém průmyslu. Potravinářské odrůdy máku mají pestré složení. Mák je velmi bohatý na olej, jehož majoritní složkou je linolová …víceAbstract:
The poppy (Papaver somniferum L.) is a crop that has been cultivated for thousands of years. On the basis of yield, the varieties are divided into two groups - food varieties, which are used for consumption, and industrial varieties, which are suitable for use in the pharmaceutical industry or for the presence of alkaloids and opium. Food poppy varieties have a varied composition. The poppy is very …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Vlastimil Mikšík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Olejnatá semena jako zdroje vápníku
Dominika Michaličková -
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Pavel Šmejda -
Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Marcela Horáková -
Přídatné látky v potravinách a jejich využití
Tereza Martincová
Název
Vložil
Vloženo
Práva