Vliv odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů odrůdy Sauvignon blanc – Bc. Arnold Masarik
Bc. Arnold Masarik
Master's thesis
Vliv odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů odrůdy Sauvignon blanc
Defoliation of grape zone and its influence on grape-quality of Sauvignon blanc variety
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou odlistění zóny hroznů u odrůdy Sauvignon blanc. V literární části jsou shromážděny studie, ze kterých vychází pěstitelské doporučení pro provedení tohoto agrotechnického zásahu. Část práce je věnována methoxypyrazinům, jako skupině aromatických látek, které tvoří důležitou složku aromatického profilu vín odrůdy Sauvignon blanc. Praktická část obsahuje zhodnocení …moreAbstract:
Subject of this thesis is the question of defoliation of a grape zone at the variety Sauvignon blanc. Studies are assembled at the literary part, which growing recommendations for achieving this agrotechnological process lead from. Part of the thesis tends to the methoxypyrazines as they make up an important part of an aromatic profile of the Sauvignon blanc variety. Practical part involves results …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vliv termínu a intenzity defoliace na kvalitu hroznů
Petra Horčičková -
Vliv intenzity odlistění zóny hroznů na kvalitu hroznů
Monika Tesařová -
Vliv různé intenzity odlistění révových keřů na zdravotní stav hroznů
Ondřej Vachek -
Výskyt vrtule ořechové a intenzita napadení ořešáku královského
Karolína Kabelková -
Výnosové parametry a intenzita zaplevelení prosa setého při výsevu do pomocné plodiny
Vojtěch DVOŘÁK