Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva – Bc. Antonín Puskarčík
Bc. Antonín Puskarčík
Diplomová práce
Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva
Effect of different decoction mashing methods on beer quality
Anotace:
Práce se zabývá vlivem jednormutového (postup A) a dvourmutového (postup B)rmutovacího postupu na kvalitu piva. Za účelem analýzy byla uvařena dvě piva ze stejnýchsurovin na pokusném minipivovaru. Piva se odlišovala pouze rmutovacím postupem, všeostatní bylo totožné.Analyzovány byly vzorky sladin odebrané přímo při rmutovacích postupech naklíčových teplotách a také vzorky piv vyrobených ze stejných …víceAbstract:
The influence of single (Method A) and double (Method B) decoction mashing onbeer quality were compared. Two beers were made from the same raw materials onexperimental minibrewery. Beer differed in mashing process only.Samples of wort were collected directly during mashing processes at keytemperatures. Samples of beers produced from the same raw material in different breweriesalong Czech Republic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PUSKARČÍK, Antonín. \textit{Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/dzaub2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako český fenomén a součást výuky v gastronomických oborech
Adam HRUŠKA
Název
Vložil
Vloženo
Práva