Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva – Bc. Dominika Šuhajová
Bc. Dominika Šuhajová
Diplomová práce
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva
Solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer aromaprofile
Anotace:
Diplomová práce se zabývá využitím mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek piva. Teoretická část se zaměřuje na popis mikroextrakce tuhou fází jako metody, popisuje profil těkavých látek zejména sladu a chmele, a také popisuje plynovou chromatografii ve spojení s hmotnostní detekcí a možnosti identifikace sloučenin. Experimentální část je věnována optimalizaci HS-SPME GC/MS metody …víceAbstract:
This thesis deals with solid phase microextraction method utilisation for analysis of beer volatile profile. The theoretical part deals with the description of solid phase microextraction method, it describes the profile of main substances originating from malt and hop and also describes the fundamental principles of gas chromatography in combination with mass spectrometry detection and identification …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šuhajová, Dominika. Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití plynové chromatografie s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem pro hodnocení vlivu reformulací na profil těkavých látek v potravinářských výrobcích
Tereza Fiantoková -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv stresu suchem na složení lýka smrku ztepilého - profilování pomocí plynové chromatografie spojené s hmotnostně spektrometrickou detekcí
Zuzana Šemberová -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Aromatický profil mladých vín
Barbara Tomanová -
Analýza těkavých organických látek v přírodních matricích metodou HS-SPME/GC-MS
Silvie Surmová -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková