Faktory ovlivňující účinnost antimikrobiálních pří-sad v kosmetických přípravcích – Bc. Iva Frolková
Bc. Iva Frolková
Diplomová práce
Faktory ovlivňující účinnost antimikrobiálních pří-sad v kosmetických přípravcích
Factors Influencing the Activity of Antimicrobial Ingredients in Cosmetic Products
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu modelových pleťových vod obsahující konzer-vanty a hodnocení jejich antimikrobních vlastností za různých podmínek. Teoretická část se zabývá kosmetickými přípravky, jejich kontaminací a možným výskytem mikroorganizmů ve výrobcích. Rovněž je zaměřena na vlivy vnějšího prostředí na mikroorganizmy, konzervační látky a faktory ovlivňující jejich výběr a hygienická …víceAbstract:
The Diploma thesis is focusing on preparation of model lotion containing preservatives and on evaluation of their antimicrobic properties subject to different conditions. The theoreti-cal part occupies with cosmetics, their contamination and a possible presence of microor-ganism in product. The thesis also focuses on influences of external environment on microorganism, preservatives and some factors …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2014
Zveřejnit od: 23. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Iva Hauerlandová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Frolková, Iva. Faktory ovlivňující účinnost antimikrobiálních pří-sad v kosmetických přípravcích. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 23. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Inhibice mezibuněčné komunikace bakterií Staphylococcus aureus a Pseudomonas aeruginosa rezistentních k antibiotikům
Kristýna Klementová -
Mikroorganizmy kontaminující kosmetické přípravky
Soňa Doleželová -
Mikroorganizmy kontaminující kosmetické přípravky
Ivana Stachoňová -
Přírodní a syntetické konzervační látky v kosmetických přípravcích
Jiřina Kroupová -
Extraintestinální patogenní Escherichia coli: epidemické linie a rezistence k antimikrobiálním látkám
Magdaléna Šimčíková -
Patogenní linie <I>Escherichia coli</I> rezistentní k antimikrobiálním látkám u člověka
Veronika Illíková -
Stanovení vlivu nového platinového komplexu s protinádorovým účinkem na filamentaci bakterií Escherichia coli
Simona GALBAVÁ -
Vliv antimikrobiálních látek na transkripční profil Escherichia coli
Kristýna Kliková