Bc. Pavlína Hermanová
Bachelor's thesis
Deriváty síry a redukční vady vín
Sulfur derivatives and reduction defects of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o sirných sloučeninách vyskytujících se ve víně a o vadách vína, které souvisí se sirnými látkami a redukční výrobou vína. Poskytuje informace o síře obecně, o tom, jak je síra asimilována do hroznů a jaké sirné látky se vyskytují v hroznech a ve víně. Diskutuje oxidativní a reduktivní výrobu vína a vady, které vznikají při redukčních podmínkách výroby. V závěru práce …moreAbstract:
This thesis focuses on sulfur compounds in wine and on defects of wine, which are related to sulfur compounds and reductive conditions in winemaking. It provides information about sulfur in general, about assimilation of sulfur to the grapes and about sulfur compounds occurs in grapes and in wine. It discusses oxidative and reductive winemaking and defect, which forms under reductive conditions. In …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Michal Kumšta, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Fyziologické a genetické aspekty aktivity acidofilních bakterií oxidujících sirné látky
Jiří Kučera -
Limitující a inhibující faktory bakteriální oxidace anorganických sirných látek
Blanka Omesová Pokorná -
Obsah ATP v bakterii Acidithiobacillus ferrooxidans při oxidaci železa (II) a síry a exprese vybraných genů za anaerobních podmínek
Eva Pakostová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights