Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru – Ing. Lucie Pernikářová
Ing. Lucie Pernikářová
Disertační práce
Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru
Improving the quality and extending the shelf life of frozen semi-finished bakery products
Anotace:
Cílem disertační práce bylo zabývat se problematikou bezlepkového pečiva vyrobeného ze zmrazeného těsta, nebo polotovaru. Pečivo, které bylo v průběhu svého technologického procesu vystaveno mrazení, je v současné době hojně k dostání v tržní síti. Tento druh výrobků s sebou nese jak pozitiva - zásobování "čerstvým" pečivem v průběhu celého dne, tak negativa - zhoršení texturních vlastností v porovnání …víceAbstract:
The aim of the dissertation thesis was to deal with the issue of gluten-free breads made from frozen dough and semi-finished products. Breads that have been frozen during technological process are currently widely available on the market. These products deal with positives (the supply of "fresh" bread during the day) and negatives (worse textural properties). In the practical part, the rheological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 11. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 1. 2021
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PERNIKÁŘOVÁ, Lucie. \textit{Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/e47gir/.
Jak správně citovat práci
Pernikářová, Lucie. Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
"Čerstvé" pečivo v maloobchodním prodeji ČR
Jana MATĚJČKOVÁ -
Vliv zmrazeného těsta na jakost a trvanlivost pekařských výrobků
Veronika Hliněnská -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva
Monika Augustová -
Vliv COVID-19 na ceny a objem dálkové dopravy ve vybraných zemích
Radek Bednařík -
Objem a intenzita pohybové aktivity žáků ve vztahu k testové baterii MOBAK 3
Tereza Sedláková -
Vliv zálomových trhlin na objem důlních vod z dolu Rožná
Radim Musil -
Vliv potravní nabídky a velikosti snůšky na objem vajec u sýce rousného (Aegolius funereus)
Štěpán Vorel