Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru – Ing. Lucie Pernikářová
Ing. Lucie Pernikářová
Doctoral thesis
Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru
Improving the quality and extending the shelf life of frozen semi-finished bakery products
Abstract:
Cílem disertační práce bylo zabývat se problematikou bezlepkového pečiva vyrobeného ze zmrazeného těsta, nebo polotovaru. Pečivo, které bylo v průběhu svého technologického procesu vystaveno mrazení, je v současné době hojně k dostání v tržní síti. Tento druh výrobků s sebou nese jak pozitiva - zásobování "čerstvým" pečivem v průběhu celého dne, tak negativa - zhoršení texturních vlastností v porovnání …moreAbstract:
The aim of the dissertation thesis was to deal with the issue of gluten-free breads made from frozen dough and semi-finished products. Breads that have been frozen during technological process are currently widely available on the market. These products deal with positives (the supply of "fresh" bread during the day) and negatives (worse textural properties). In the practical part, the rheological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 11. 2020
Thesis defence
- Date of defence: 12. 1. 2021
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PERNIKÁŘOVÁ, Lucie. \textit{Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/e47gir/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Pernikářová, Lucie. Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru. Zlín, 2020. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
"Čerstvé" pečivo v maloobchodním prodeji ČR
Jana MATĚJČKOVÁ -
Vliv zmrazeného těsta na jakost a trvanlivost pekařských výrobků
Veronika Hliněnská -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Vliv COVID-19 na ceny a objem dálkové dopravy ve vybraných zemích
Radek Bednařík -
Objem a intenzita pohybové aktivity žáků ve vztahu k testové baterii MOBAK 3
Tereza Sedláková -
Vliv zálomových trhlin na objem důlních vod z dolu Rožná
Radim Musil -
Vliv potravní nabídky a velikosti snůšky na objem vajec u sýce rousného (Aegolius funereus)
Štěpán Vorel -
Vliv opotřebení na objem odebraného materiálu
Tomáš BLUMENTRIT