Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus. – Bc. Táňa KŘÍŽOVÁ
Bc. Táňa KŘÍŽOVÁ
Bakalářská práce
Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus.
Natural substances with negative effect on the human organism.
Anotace:
Práce se zabývá přírodními látkami s negativním účinkem na lidský organismus. Byl sledován význam rostlinných potravin ve výživě člověka se zaměřením na obiloviny, luštěniny, okopaniny, zeleninu, ovoce, rostlinné tuky a oleje, ořechy, mák, semena, koření, houby a řasy dodávající tělu důležité látky a zajišťující zdraví člověka. Dále byly studovány škodlivé látky v rostlinných potravinách, které jsou …víceAbstract:
This thesis deals with natural substances with negative effects on the human organism. The influence of plant foods with a view to cereals, pulses, root-crops, vegetables, fruits, vegetable fats and oils, nuts, poppy, seeds, spices, mushrooms and algae which supply the human body with important substances and ensure the human health was investigated. Next the noxious agents in plant foods which are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2008
Identifikátor:
5387
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KŘÍŽOVÁ, Táňa. Přírodní látky s negativním účinkem na lidský organismus.. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 05. 08. 2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Formulace perorálního lékového systému s řízeným uvolňováním účinné látky, ovlivňující metabolismus
Iveta Minaříková -
Metody hmotnostní spektrometrie pro hodnocení vlivu chemické expozice na lidský metabolismus
Petra Stuchlík Fišerová -
Kombinovaný vliv teploty a celkové ozářenosti fotosynteticky aktivní radiace na metabolismus fenolových látek
Nikola KUZNICIUSOVÁ -
Vliv různých zdrojů dusíkatých látek na užitkovost a metabolismus dojnic
Veronika Lužová -
Studium vlivu střevního mikrobiomu na metabolismus cizorodých látek
Marie CHVÁTALOVÁ -
Minerální metabolismus kamelidů
Petra Menšíková -
Vliv vybraných látek ovlivňujících CNS na metabolismus endokanabinoidních látek
Martina Tichá -
Vliv derivátů přírodních látek na transkripční aktivitu jaderných receptorů regulujících metabolismus xenobiotik
David KLÍČ