Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně – Bc. Václav Beran
Bc. Václav Beran
Master's thesis
Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně
Influence of different storage conditions of wine aging on changes in the composition of phenolic compounds
Abstract:
V experimentu byl sledován vliv různých podmínek ročního lahvového zrání na změny ve složení fenolických látek v bílých a červených vínech. Byly sledovány celkové fenolické látky, flavanoly, anthokyaniny a antiradikálová aktivita. Vyšší obsah fenolických látek a vyšší antiradikálová aktivita byly zjištěny u červených vín. U bílých vín vyšší teplota podmiňuje vyšší obsah celkových fenolických látek …moreAbstract:
In the experiment the influence of different storage conditions of annual bottle aging on changes in the composition of phenolic compounds in white and red wines was observed. Total phenolics, flavanols, anthocyanins and antiradical activity were observed. A higher content of phenolics and a higher antiradical activity were detected in red wines. Higher temperature induces a higher content of phenolics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Pavel Híc, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BERAN, Václav. \textit{Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/e7fa6t/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights