Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně – Bc. Václav Beran
Bc. Václav Beran
Master's thesis
Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně
Influence of different storage conditions of wine aging on changes in the composition of phenolic compounds
Anotácia:
V experimentu byl sledován vliv různých podmínek ročního lahvového zrání na změny ve složení fenolických látek v bílých a červených vínech. Byly sledovány celkové fenolické látky, flavanoly, anthokyaniny a antiradikálová aktivita. Vyšší obsah fenolických látek a vyšší antiradikálová aktivita byly zjištěny u červených vín. U bílých vín vyšší teplota podmiňuje vyšší obsah celkových fenolických látek …viacAbstract:
In the experiment the influence of different storage conditions of annual bottle aging on changes in the composition of phenolic compounds in white and red wines was observed. Total phenolics, flavanols, anthocyanins and antiradical activity were observed. A higher content of phenolics and a higher antiradical activity were detected in red wines. Higher temperature induces a higher content of phenolics …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva