Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa – Bc. Šárka Nejedlá
Bc. Šárka Nejedlá
Master's thesis
Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa
The effect of gender on the muscle fibres development and on the quality of pork meat
Abstract:
Vepřové maso je v České republice stále tím nejvíce konzumovaným druhem. Už jen z toho důvodu je důležité zaměřovat se nejen na aktuálně diskutovanou problematiku ekonomiky chovu a welfare zvířat, ale také na kvalitu masa. Jedním z faktorů, který ji ovlivňuje jsou histochemické charakteristiky svalových vláken. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit charakteristiky svalových vláken ve svalu longissimus …moreAbstract:
Pork is still the most consumed kind of meat in the Czech republic. Not just for this reason is very important to focus not only on currently discussed problem of the economics of animal husbandry and animal welfare but also on meat quality. One of the factors which affects the quality are histochemical characteristics of muscle fibres. The aim of the diploma theses was to evaluate the characteristics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEJEDLÁ, Šárka. \textit{Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/e7o3f3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights