Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa – Bc. Šárka Nejedlá
Bc. Šárka Nejedlá
Diplomová práce
Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa
The effect of gender on the muscle fibres development and on the quality of pork meat
Anotace:
Vepřové maso je v České republice stále tím nejvíce konzumovaným druhem. Už jen z toho důvodu je důležité zaměřovat se nejen na aktuálně diskutovanou problematiku ekonomiky chovu a welfare zvířat, ale také na kvalitu masa. Jedním z faktorů, který ji ovlivňuje jsou histochemické charakteristiky svalových vláken. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit charakteristiky svalových vláken ve svalu longissimus …víceAbstract:
Pork is still the most consumed kind of meat in the Czech republic. Not just for this reason is very important to focus not only on currently discussed problem of the economics of animal husbandry and animal welfare but also on meat quality. One of the factors which affects the quality are histochemical characteristics of muscle fibres. The aim of the diploma theses was to evaluate the characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEJEDLÁ, Šárka. \textit{Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/e7o3f3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha
Název
Vložil
Vloženo
Práva