Mikrobiologické parametry potravinářských výrobků s přídavkem jedlého hmyzu – Bc. Adam Kovál
Bc. Adam Kovál
Master's thesis
Mikrobiologické parametry potravinářských výrobků s přídavkem jedlého hmyzu
Microbiological parameters of food products with the addition of edible insects
Abstract:
V poslední době se veřejnost zabývá entomofagií jako možností zachránit planetu od ekologicky neudržitelného chovu zvířat jako zdroje bílkovin. Jedlý hmyz je potenciálním dobrým zdrojem nejen bílkovin ale i dalších důležitých látek. Patří mezi ně hlavně vitaminy skupiny B, minerály (až na výjimky) a tuky. Jedlý hmyz však představuje různá rizika, která nejsou zatím dostatečně prozkoumána. Ve sledovaných …moreAbstract:
Recently, the public has been working on entomophagy as an opportunity to save the planet from ecologically unsustainable animal husbandry as a source of protein. Edible insects are a potentially good source of not only protein but also other important substances. These mainly include B vitamins, minerals with a few exceptions and fats. However, edible insects present various risks that have not yet …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOVÁL, Adam. \textit{Mikrobiologické parametry potravinářských výrobků s~přídavkem jedlého hmyzu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/e7o3ul/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Entomofagie - hmyz jako potrava budoucnosti
Barbara Pondělíčková -
Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě
Aneta ŽALKOVSKÁ -
Zapomenutá entomofagie
Marie Pěchová