Jitka Strnadová

Bachelor's thesis

Vlivy působící na kvalitu a složení mléka u dojnic českého strakatého skotu

Influences on the quality and contents of the Czech Fleckvieh dairy cows
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivy působící na kvalitu a složení mléka u dojnice českého strakatého skotu ve vybraném chovu. Mezi pozorované parametry, které jsme zahrnuli do pozorování, patří především dojivost (kg mléka), obsah mléčných složek (tuk, bílko-viny) a množství somatických buněk (tis./ml). Mezi vlivy, které ovlivňují mléčnou užit-kovost, byly zahrnuty roční období, teplota vzduchu ve stáji …more
Abstract:
The bachelor thesis analyzes the factors influencing the quality and contents of the Czech Fleckvieh dairy cow in the chosen environment. The properties included in our research are milk production (in kilograms), percentage of the key compounds (fat, pro-teins), and the amount of the somatic cells (thousands pro milliliter). The most important elements influencing the quality of the milk are the following …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Milan Večeřa, Ph.D.
  • Reader: Jiří Andrýsek, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta