Vliv ultrazvuku na složení ovocných destilátů – Bc. Pavla Kašparová
Bc. Pavla Kašparová
Bakalářská práce
Vliv ultrazvuku na složení ovocných destilátů
Effect of Ultrasound on the Composition of Fruit Brandy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá složením ovocných destilátů. Nejprve se zaměřuje na jejich výrobu a složení. Dále jsou popisovány používané metody při stanovení obsahu těkavých látek. Konktrétně mikroextrakce tuhou fází a spojení plynové chromatografie s hmotnostním spektrometrem.Abstract:
This theasis deals with a composition of fruit spirits. In the firts part are production and composition of alcoholic beverages. Next parts are about used methods in determination of volatile compounds. Concretely solid phase mikroextraction and gas chromatography with mass spectrometry.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2015
- Vedoucí: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kašparová, Pavla. Vliv ultrazvuku na složení ovocných destilátů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technická chemie / Chemie a technická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová