Bc. Libor Matouš
Diplomová práce
Umělá sladidla v potravinách
Sugar substitute in food
Anotace:
Diplomová práce „Umělá sladidla v potravinách“ pojednává o používání umělých sladidel v potra-vinách o jejich vlivu na lidské zdraví. Je popsána kontroverzní cesta některých z nich na náš stůl a jejich rozšíření. Součástí diplomové práce je výzkum, který odhaluje znalosti o umělých sladidlech mezi populací žijící v ČR a informuje nás o vztahu populace k umělým sladidlům. Výzkum také potvrzuje některé …víceAbstract:
Diploma thesis „Sugar substitute in food“ deals with usage of artificial sweeteners in food and with their impact on people’s health. The thesis describes the controversial way how their usage in food industry has been approved and how they have been spread. The diploma thesis includes a research, which unfolds knowledge of artificial sweeteners by residents of Czech Republic and which informs about …víceKlíčová slova
Umělá sladidla přírodní sladidla potraviny účinky cukr E-kód přídatné látky zdraví využití sladivost přijatelná denní dávka aspartam sacharin obezita toxicita artificial sweeteners natural sweeteners food affect sugar E-code additives health usage level of sweetness acceptable daily intake aspartame saccharin obesity toxicity
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/u5qey/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 5. 2014
- Vedoucí: Ing. Jan Děcký
- Oponent: doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství odborných předmětů pro základní a střední školy - specializace obchod a služby
Práce na příbuzné téma
-
Přijatelná denní dávka (ADI) 4 mg/kg
Judita LEVITNEROVÁ -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková