Kateřina Veselá

Bakalářská práce

Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy

Antioxidant capacity and sorption properties of plant-based supplements
Anotace:
Práce se soustředí na vybrané rostlinné doplňky stravy z řas, mladých výhonků obilnin, listů keře čajovníku, listů stromů a bylin ve formě prášků, jejich pěstování, zpracování a nutriční využití. Popisuje jednotlivé bioaktivní látky, které se v rostlinných materiálech vyskytují, zabývá se problematikou antioxidantů, metodami používanými k hodnocení antioxidační kapacity různých druhů látek a měřením …více
Abstract:
This work focuses on selected plant-based supplements from micro algae, cereal grasses, tree leaves and herbs in a form of green powders. Describes their cultivation, processing, nutritional use and bioactive substances. Research and experimental part focuses on a topic of antioxidants, methods used to evaluate the antioxidant capacity and measurement of sorption properties to describe sorption isotherms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Veselá, Kateřina. Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická