Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy – Kateřina Veselá
Kateřina Veselá
Bakalářská práce
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Antioxidant capacity and sorption properties of plant-based supplements
Anotace:
Práce se soustředí na vybrané rostlinné doplňky stravy z řas, mladých výhonků obilnin, listů keře čajovníku, listů stromů a bylin ve formě prášků, jejich pěstování, zpracování a nutriční využití. Popisuje jednotlivé bioaktivní látky, které se v rostlinných materiálech vyskytují, zabývá se problematikou antioxidantů, metodami používanými k hodnocení antioxidační kapacity různých druhů látek a měřením …víceAbstract:
This work focuses on selected plant-based supplements from micro algae, cereal grasses, tree leaves and herbs in a form of green powders. Describes their cultivation, processing, nutritional use and bioactive substances. Research and experimental part focuses on a topic of antioxidants, methods used to evaluate the antioxidant capacity and measurement of sorption properties to describe sorption isotherms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Kateřina. \textit{Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků $\backslash$nl$\{\}$stravy}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/e9iwa9/.
Jak správně citovat práci
Veselá, Kateřina. Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Doplňky stravy a tradiční rostlinná léčiva - zhodnocení vědeckých studií při cévních poruchách
Tereza Procházková -
Doplňky stravy a tradiční rostlinná léčiva - zhodnocení vědeckých studií při infekcích horních cest dýchacích
Ondřej Kvítek -
Autentikace doplňků stravy rostlinného původu pomocí infračervené spektrometrie
Tereza Korpasová -
Vliv rostlinné stravy na zdraví člověka
Karolína Linhartová -
Doplňky stravy
Michal Baumann -
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
Vojtěch Zeman -
Adsorpční izotermy a chromatografické dělení modelové racemické směsi
Eliška Davidová -
Využití pomerančové kůry k odstranění šestimocného chromu z vodného prostředí: kinetika, termodynamika, izotermy
Veronika Pilátová