Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy – Kateřina Veselá
Kateřina Veselá
Bachelor's thesis
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Antioxidant capacity and sorption properties of plant-based supplements
Abstract:
Práce se soustředí na vybrané rostlinné doplňky stravy z řas, mladých výhonků obilnin, listů keře čajovníku, listů stromů a bylin ve formě prášků, jejich pěstování, zpracování a nutriční využití. Popisuje jednotlivé bioaktivní látky, které se v rostlinných materiálech vyskytují, zabývá se problematikou antioxidantů, metodami používanými k hodnocení antioxidační kapacity různých druhů látek a měřením …moreAbstract:
This work focuses on selected plant-based supplements from micro algae, cereal grasses, tree leaves and herbs in a form of green powders. Describes their cultivation, processing, nutritional use and bioactive substances. Research and experimental part focuses on a topic of antioxidants, methods used to evaluate the antioxidant capacity and measurement of sorption properties to describe sorption isotherms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VESELÁ, Kateřina. \textit{Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků $\backslash$nl$\{\}$stravy}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/e9iwa9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Veselá, Kateřina. Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Doplňky stravy a tradiční rostlinná léčiva - zhodnocení vědeckých studií při cévních poruchách
Tereza Procházková -
Doplňky stravy a tradiční rostlinná léčiva - zhodnocení vědeckých studií při infekcích horních cest dýchacích
Ondřej Kvítek -
Autentikace doplňků stravy rostlinného původu pomocí infračervené spektrometrie
Tereza Korpasová -
Vliv rostlinné stravy na zdraví člověka
Karolína Linhartová -
Doplňky stravy
Michal Baumann -
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
Vojtěch Zeman -
Adsorpční izotermy a chromatografické dělení modelové racemické směsi
Eliška Davidová -
Využití pomerančové kůry k odstranění šestimocného chromu z vodného prostředí: kinetika, termodynamika, izotermy
Veronika Pilátová