Polysacharidy mořských a sladkovodních řas – Ilona MUSÍLKOVÁ
Ilona MUSÍLKOVÁ
Bakalářská práce
Polysacharidy mořských a sladkovodních řas
Polysaccharides of seaweed and freshwater algae
Anotace:
Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku mořských a sladkovodních řas. Jejím cílem bylo zabývat se charakteristikou polysacharidů z těchto řas, jejich strukturou, vlast-nostmi a možnostmi jejich získávání. Více pozornosti bylo věnováno struktuře a vlastnos-tem polysacharidů získaných z červených mořských řas agarům a karagenanům a z hnědých řas alginátům z důvodu jejich využití v potravinářském …víceAbstract:
Bachelor thesis was focussed on characterization seaweed and freshwater algae. The aim was deal with characterization of these seaweed and freshwater algae, their structure, pro-perty and possibilities of their extraction. More attention was devoted structure and proper-ty red seaweed polysaccharides as agars and karagenans and brown seaweed polysacchari-des as alginate due to their utilization in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2010
Identifikátor:
14944
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MUSÍLKOVÁ, Ilona. Polysacharidy mořských a sladkovodních řas . Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin