Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk – Eva Hermannová
Eva Hermannová
Bakalářská práce
Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk
Effect of milk protein on mucine expression in epithelial cells
Anotace:
Muciny tvoří hlavní složku sliznice epitelu reprodukční, dýchací a trávicí soustavy. Vytváří zde vrstvu hlenu, která má pro organismus řadu nepostradatelných funkcí. V trávicím traktu například poskytuje vazebná místa pro komensální a symbiotickou mikroflóru, napomáhá absorpci látek, chrání střevní epitel nebo tvoří signální látky. Změna v syntéze nebo expresi mucinu pohárkovými buňkami tak může v …víceAbstract:
Mucins are the main component of mucosal epithelium of reproductive, respiratory and digestive system. They form a mucus layer, which has many biological functions, such as providing binding sites for comensal and symbiotic microbiota in digestive tract, protecting epithelial cells or cell signalling. Change in synthesis or expression of mucin by goblet cells may cause serious consequences for human …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HERMANNOVÁ, Eva. \textit{Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/eahf7k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Expression and purification of fibrinogen-related proteins from the soft tick Ornithodoros moubata
Christina ACKERLAUER -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko
Název
Vložil
Vloženo
Práva