Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk – Eva Hermannová
Eva Hermannová
Bachelor's thesis
Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk
Effect of milk protein on mucine expression in epithelial cells
Anotácia:
Muciny tvoří hlavní složku sliznice epitelu reprodukční, dýchací a trávicí soustavy. Vytváří zde vrstvu hlenu, která má pro organismus řadu nepostradatelných funkcí. V trávicím traktu například poskytuje vazebná místa pro komensální a symbiotickou mikroflóru, napomáhá absorpci látek, chrání střevní epitel nebo tvoří signální látky. Změna v syntéze nebo expresi mucinu pohárkovými buňkami tak může v …viacAbstract:
Mucins are the main component of mucosal epithelium of reproductive, respiratory and digestive system. They form a mucus layer, which has many biological functions, such as providing binding sites for comensal and symbiotic microbiota in digestive tract, protecting epithelial cells or cell signalling. Change in synthesis or expression of mucin by goblet cells may cause serious consequences for human …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HERMANNOVÁ, Eva. \textit{Vliv mléčných proteinů na expresi mucinů u epitheliálních buněk}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/eahf7k/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Expression and purification of fibrinogen-related proteins from the soft tick Ornithodoros moubata
Christina ACKERLAUER -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins
Názov
Vložil
Vložené
Práva