Bc. Žaneta Svobodová

Bakalářská práce

Vyhledávání potenciálních lektinů v luštěninách

Searching for potential lectins in legumes
Anotace:
Lektiny jsou proteiny neimunitního původu schopné rozpoznávat a reverzibilně vázat různé sacharidové struktury. Tato práce se zabývá vyhledáváním lektinů z luštěnin, pomocí laboratorních metod z rostliny Adenanthera pavonina a pomocí bioinformatických metod z jetelu lučního (Trifolium pratense). Pomocí laboratorních metod byl nalezen potenciální lektin, který má hemaglutinační aktivitu. Na základě …více
Abstract:
Lectins are multivalent proteins of non-immunne origin which recognize and bind reversibly diverse sugar structures. This thesis deals with identification of lectins in legumes, in Adenathera pavonina by laboratory methods and in red clover (Trifolium pratense) by bioinformatic methods. Potential lectin with hemagglutination activity was found using laboratory methods. Proteins in red clover (Trifolium …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2017
  • Vedoucí: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Chemoinformatika a bioinformatika