Stanovení frakcí dusíkatých látek krmiv ve výživě přežvýkavců – Bc. Ing. Marie Koukolová
Bc. Ing. Marie Koukolová
Disertační práce
Stanovení frakcí dusíkatých látek krmiv ve výživě přežvýkavců
Determination of nitrogen fractions in ruminant nutrition
Anotace:
Vhodnou krmnou dávkou se hospodářským zvířatům poskytují důležité živiny, které kromě jejich užitkovosti ovlivňují také kvalitu výsledné produkce. Důležitou roli hraje i stravitelnost živin krmné dávky, protože ze stravitelných živin mohou přežvýkavci využívat energii pro důležité biologické procesy, záchovu, růst, březost a mléčnou a masnou produkci. A mezi takovouto nepostradatelnou živinu ve výživě …víceAbstract:
Optimal diet provides important nutrients for livestock. It is also important for their dairy performance and final production. Important is also the digestibility of nutrients in the diet, because the digestibility is necessary for energy of biological processes, maintenance, growth, pregnancy, dairy and meat production. The essential nutrient for ruminants is protein, which is important for all processes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Bc. Ing. Petr Homolka, CSc. Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUKOLOVÁ, Marie. \textit{Stanovení frakcí dusíkatých látek krmiv ve výživě přežvýkavců}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/eb72vf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení obsahu dusíkatých frakcí v píci víceletých trav a jetelovin
Jaroslava Hladíková -
Stanovení frakcí dusíkatých látek u objemných krmiv pro přežvýkavce podle Cornell systému
Pavla Zástavová -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR
Eliška Humplová -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Jana Bártíková -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu u novošlechtěnců pšenice seté
Tereza Anderlíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva