Bc. Hak Hak

Bakalářská práce

Analýza překladu jídelních lístků

The Analysis of the Translation of the Restaurant Menus
Anotace:
Tématem této bakalářské práce je analýza postupu jednotlivých restaurací při překládání jídelních lístků do angličtiny a jejich následná srozumitelnost pro rodilé i nerodilé mluvčí a vztah mezi zvoleným postupem při překladu a jeho případnou chybovostí. V první teoretické části jsou vymezené základní pojmy jako jídelní lístek, překlad, postup, slovník. V analytické části porovnáváme metodou komparace …více
Abstract:
The theme of this bachelor thesis is analysis and comparison of methods that are used for restaurant menu translations at individual restaurants, and how these methods affect an error rate and comprehensibility for both native and non-native speakers. The first theoretical part is set to determine fundamental terms such as restaurant menu, translations, method, dictionary. The analytical part is to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Identifikátor: https://is.vsh.cz/th/mokua/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Mgr. Lucie Bartošová
  • Oponent: Ing. Kateřina Homutová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová a ekonomická