Význam exotického ovoce ve výživě české populace – Dita Vrkoslavová
Dita Vrkoslavová
Bachelor's thesis
Význam exotického ovoce ve výživě české populace
The importance of exotic fruits in the diet of the Czech population
Abstract:
Exotické ovoce si v České republice získává rok od roku větší popularitu. V současné době z celkového příjmu 85 kg ovoce na člověka tvoří 35 kg ovoce exotické a v meziročním srovnání toto číslo neustále narůstá. Tato skutečnost je dána zejména touhou lidí po poznání nových, exotických chutí. Voda tvoří nedílnou součást lidského jídelníčku, za ovoce s vysokým obsahem vody se považují citrusové plody …moreAbstract:
Exotic fruits have been gaining in popularity in the Czech Republic in recent years. In present income 85 kg of fruits per person is 35 kg of exotic fruits, and this number constantly grows. This fact is caused by desire of people to experience new exotics flavours. Main part of a human diet is formed by water, where citrus fruits are considered as those with a high content of water. Fats are food …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VRKOSLAVOVÁ, Dita. \textit{Význam exotického ovoce ve výživě české populace}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/edipea/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa vybrané skupiny sportovců
Caroline Straubová -
Výživa a endometrióza
Monika Drábková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights