Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity – Bc. Magdaléna Zvonková
Bc. Magdaléna Zvonková
Diplomová práce
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Dairy products enriched with non-traditional plant and animal commodities
Anotace:
Předložená diplomová práce je zaměřena na obohacení fermentovaných mléčných výrobků o netradiční komodity rostlinného i živočišného původu. Záměrem teoretické části práce je shrnout základní poznatky o těchto výrobcích a komoditách a podrobněji naznačit benefity jejich konzumace. V rámci praktické části práce je uskutečněna pilotní studie monitoringu fermentace jogurtů obohacených o moučku z potemníka …víceAbstract:
Presented diploma thesis is focused on enrichment of fermented dairy products with non-traditional animal and plant commodities. The aim of the theoretical part is to summarize basic knowledge about these products and commodities, in particular the benefits of their consumption. In the experimental part of the thesis there is a pilot study of monitoring the fermentation of yogurt conducted using thermodynamic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZVONKOVÁ, Magdaléna. \textit{Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/edm7d9/.
Jak správně citovat práci
Zvonková, Magdaléna. Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií
Markéta HAVRANOVÁ -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková -
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková