Lenka VAŇHAROVÁ

Bachelor's thesis

Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic

Natural extracts used in the manufacture of perfume compositions
Abstract:
Ve své práci se budu zabývat parfémy. Odkdy se parfémy pouţívají a jaký byl jejich prvot-ní význam. Dále jejich vývojem od prvních náznaků parfémů, vonných kouřů aţ po nej-známější a nejdraţší parfémy dnešní doby. Popisuju, jak vnímáme vůně a jak vypadá naše čichové ústrojí. Parfémy se vyrábí z rostlinných i ţivočišných surovin. Více se uplatňují rostlinné silice. Silice se získávají v zásadě třemi …more
Abstract:
In my thesis I will deal with perfumes. Since when perfumes were used and what their pri-mary meaning were. Further their evolution from the first signs of perfumes, aromatic smoke, to the best-known and the most expensive perfumes today. I am describing, how we perceive smells and how our smell systems look like. Perfumes are made from natural and animal materials. Nature essential oils are more applied …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 21673

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Romana Jelínková

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VAŇHAROVÁ, Lenka. Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic