Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic – Lenka VAŇHAROVÁ
Lenka VAŇHAROVÁ
Bachelor's thesis
Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic
Natural extracts used in the manufacture of perfume compositions
Abstract:
Ve své práci se budu zabývat parfémy. Odkdy se parfémy pouţívají a jaký byl jejich prvot-ní význam. Dále jejich vývojem od prvních náznaků parfémů, vonných kouřů aţ po nej-známější a nejdraţší parfémy dnešní doby. Popisuju, jak vnímáme vůně a jak vypadá naše čichové ústrojí. Parfémy se vyrábí z rostlinných i ţivočišných surovin. Více se uplatňují rostlinné silice. Silice se získávají v zásadě třemi …moreAbstract:
In my thesis I will deal with perfumes. Since when perfumes were used and what their pri-mary meaning were. Further their evolution from the first signs of perfumes, aromatic smoke, to the best-known and the most expensive perfumes today. I am describing, how we perceive smells and how our smell systems look like. Perfumes are made from natural and animal materials. Nature essential oils are more applied …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
21673
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŇHAROVÁ, Lenka. \textit{Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/eegc62/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VAŇHAROVÁ, Lenka. Přírodní extrakty a jejich použití při výrobě parfémových kompozic. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Světlo a vůně
Veronika Chovancová -
Vůně antropologie: etnografie parfému
Dominika Kubínová