Využití obilovin a luštěnin při výrobě potravin pro vegetariány – Jakub Vybíral
Jakub Vybíral
Bachelor's thesis
Využití obilovin a luštěnin při výrobě potravin pro vegetariány
Use of cereals and legumes in food production for vegetarians
Abstract:
Teoretická část práce je zaměřena na historii vegetariánství. Jsou zde popsána různá od-větví vegetariánského stravování, která se po celou dobu společně s vegetariánstvím formo-vala. Pozornost je věnována problematice alimentárních infekcí a případným druhům intole-rancí na potraviny a jejich složky. V další části je věnována pozornost vybraným druhům obilovin a luštěnin, popsáno je jejich chemické …moreAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis is focused on the history of vegetarianism. Vari-ous branches of vegetarian nutrition are described here, which have been forming alongside vegetarianism. Attention is paid to the issue of foodborne infections and possible types of intolerances to food and its components. Further, attention is paid to selected types of cere-als and legumes, their chemical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Obiloviny a luštěniny ve výživě člověka
Rebeka VÖRÖSOVÁ -
Obiloviny, luštěniny a olejniny - výukový text
Roman Vilímek -
Influence of wheat/legumes mixtures on production parameters and grain quality
Yalcin ALTINSOY