Využití obilovin a luštěnin při výrobě potravin pro vegetariány – Jakub Vybíral
Jakub Vybíral
Bakalářská práce
Využití obilovin a luštěnin při výrobě potravin pro vegetariány
Use of cereals and legumes in food production for vegetarians
Anotace:
Teoretická část práce je zaměřena na historii vegetariánství. Jsou zde popsána různá od-větví vegetariánského stravování, která se po celou dobu společně s vegetariánstvím formo-vala. Pozornost je věnována problematice alimentárních infekcí a případným druhům intole-rancí na potraviny a jejich složky. V další části je věnována pozornost vybraným druhům obilovin a luštěnin, popsáno je jejich chemické …víceAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis is focused on the history of vegetarianism. Vari-ous branches of vegetarian nutrition are described here, which have been forming alongside vegetarianism. Attention is paid to the issue of foodborne infections and possible types of intolerances to food and its components. Further, attention is paid to selected types of cere-als and legumes, their chemical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obiloviny a luštěniny ve výživě člověka
Rebeka VÖRÖSOVÁ -
Obiloviny, luštěniny a olejniny - výukový text
Roman Vilímek -
Influence of wheat/legumes mixtures on production parameters and grain quality
Yalcin ALTINSOY