Jakub Vybíral

Bakalářská práce

Využití obilovin a luštěnin při výrobě potravin pro vegetariány

Use of cereals and legumes in food production for vegetarians
Anotace:
Teoretická část práce je zaměřena na historii vegetariánství. Jsou zde popsána různá od-větví vegetariánského stravování, která se po celou dobu společně s vegetariánstvím formo-vala. Pozornost je věnována problematice alimentárních infekcí a případným druhům intole-rancí na potraviny a jejich složky. V další části je věnována pozornost vybraným druhům obilovin a luštěnin, popsáno je jejich chemické …více
Abstract:
The theoretical part of the bachelor thesis is focused on the history of vegetarianism. Vari-ous branches of vegetarian nutrition are described here, which have been forming alongside vegetarianism. Attention is paid to the issue of foodborne infections and possible types of intolerances to food and its components. Further, attention is paid to selected types of cere-als and legumes, their chemical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma