Bc. Irena KOLMANOVÁ

Master's thesis

Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

Nutritive value of beer prepared by different methods
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných …more
Abstract:
The aim of this diploma work was to investigate the content of biogenic amines in beers produced by different technology. There were analysed 12o and 14o beers. The content of biogenic amines was determined by using Automatic analyzer of aminoacids AAA400. Histamine, thyramine, putrescine, cadaverine and spermidine were detected in all samples. Agmatine and spermine were not found in any analyzed sample …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 15047

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2010
  • Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOLMANOVÁ, Irena. Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií . Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe