Bc. Irena KOLMANOVÁ

Master's thesis

Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

Nutritive value of beer prepared by different methods
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných …viac
Abstract:
The aim of this diploma work was to investigate the content of biogenic amines in beers produced by different technology. There were analysed 12o and 14o beers. The content of biogenic amines was determined by using Automatic analyzer of aminoacids AAA400. Histamine, thyramine, putrescine, cadaverine and spermidine were detected in all samples. Agmatine and spermine were not found in any analyzed sample …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15047

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOLMANOVÁ, Irena. Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií . Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production