Vnímání androstenonu a skatolu a postoje spotřebitelů v České republice k chirurgické kastraci selat. – Bc. Marta Doláková
Bc. Marta Doláková
Master's thesis
Vnímání androstenonu a skatolu a postoje spotřebitelů v České republice k chirurgické kastraci selat.
Sensory perception of androstenone and skatole and attitudes towards piglet surgery castration of consumers in the Czech Republic
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá vnímáním androstenonu a skatolu a postoji spotřebitelů v České republice k chirurgické kastraci selat. Kanečci jsou chirurgicky kastrováni, aby se zamezilo výskytu kančího pachu ve vepřovém mase. Chirurgická kastrace selat brzy po narození je pokládána za bolestivou a stresující a může zhoršit životní podmínky zvířete. Od roku 2018 platí doporučení neprovádět u kanečků chirurgickou …viacAbstract:
The diploma thesis deals with the perception of androstenone and skatole and the attitudes of consumers in the Czech Republic to surgical castration of piglets. Boars are surgically castrated to prevent the appearance of boar taint in pork. Surgical castration of piglets soon after birth is considered painful and stressful and can worsen the animal's living conditions. Since 2018, it has been recommended …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Kateřina Zadinová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOLÁKOVÁ, Marta. \textit{Vnímání androstenonu a skatolu a postoje spotřebitelů v České republice k chirurgické kastraci selat.}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ef7ohq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Exprese genů ovlivňující kančí pach ve vztahu ke kastraci
Anna Schmidtová -
Zastoupení androstenonu, skatolu a indolu u vybraných genotypů prasat
Petra Vaníčková -
Vliv zkrmování Helianthus tuberosus na výskyt skatolu ve vepřovém masu kanečků.
Eliška Císařová
Názov
Vložil
Vložené
Práva