Studium vlivu teploty na obsah antioxidantů při přípravě zelených čajů – Bc. Lucie Blažková
Bc. Lucie Blažková
Master's thesis
Studium vlivu teploty na obsah antioxidantů při přípravě zelených čajů
Study of the effect of temperature on the content of antioxidants in the preparation of green tea
Abstract:
Čaj je jedním z nejpopulárnějších nápojů po celém světě. Bylo prokázáno, že tento nápoj, připravovaný luhováním lístků čajovníku čínského (Camellia sinensis) v horké vodě, má v mnoha případech pozitivní vliv na lidský organismus. Látky obsažené v zeleném čaji mají antioxidační schopnost a pozitivně působí při prevenci mnohých chorob. Příznivé účinky jsou přisuzovány hlavně rostlinným fenolům, jejichž …moreAbstract:
Tea is one of the most popular beverages worldwide. It was demonstrated that the beverage prepared by leaching of leaves of Camellia sinensis in hot water, has a positive effect on human organism in many cases. The substances found in green tea have antioxidant properties and positive effects on the prevention of many diseases. The beneficial effects are attributed mainly due to plant phenols whose …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.
- Reader: Pavlína Adam, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša -
Discrete methods in computer science
Jacob Cooper -
Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru
Jan Barák -
Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání
Jiří Zelený -
Teplota jako ekologická reprodukční bariéra
Veronika Kršáková -
Tělesná teplota pacientů při operačním výkonu v celkové anestezii
Hana Fiedlerová -
Teplota jako klíčový faktor hibernace netopýrů
Kristína Stromková -
Teplota vzplanutí segmentů pozemního paliva lesních porostů
Anna Makarová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights