Bc. Jiří MELICHAR
Bachelor's thesis
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů
Effect of culinary treatment on the content of vitamins
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je podat ucelené informace o vitaminech a o jejich ztrátách při kulinárních úpravách potravin. První kapitola popisuje základní technologické postupy přípravy pokrmů. Další kapitola se zabývá obecně celou skupinu vitaminů, jejich funkcemi v lidském organismu, zdroji a adekvátním příjmem. Závěrečná kapitola je věnována ztrátám vitaminů při jejich kulinárním zpracování.Abstract:
Aim of this bachelor work is to provide solid information about vitamins and about their losses during culinary treatment of food. First chapter describes the basic processes of pre-paring meals. The next chapter describes the whole group of vitamins in general, their functionallity in the human body, sources of those vitamins and its equal income. The final chapter is dedicated to vitamins loses during …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
8002
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MELICHAR, Jiří. Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
Retence fosforu krmiva v chovu ryb.
Ondřej Malý